Massage bij reuma

Massage is een goede pijnbestrijder bij reuma!

Reuma ziekten zoals artrose, fybromyalgie en ziekte van Bechterew, kunnen veel pijn en spierstijfheid veroorzaken. Massage kan helpen de pijn te verlichten en spieren te ontspannen.

In eerste instantie is het belangrijk om je lichaam volledig tot ontspanning te brengen door de spieren warm te masseren. Hierdoor verbetert de doorbloeding zodat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden. Door voorzichtig druk uit te oefenen op je spieren wordt spanning en stijfheid uit de spieren losgemaakt. Dit wordt met zorg en beleid steeds dieper op je spieren uitgevoerd. De behandeling richt zich op de delen, daar waar je het meest last van hebt. De druk is afhankelijk van wat je kunt hebben. Dit is belangrijk om napijn zo veel mogelijk te voorkomen.

Vooraf aan bovenstaande massage-behandeling zal altijd eerst een gesprek plaatsvinden om de aandachtspunten/gebieden vast te stellen. Ook maak ik met je afspraken over de mate van pijn die hanteerbaar is. Indien gewenst kun je het gesprek ook eerder laten plaatvinden en de massage op een later tijdstip plannen.

Eventuele andere ontspannende massagevormen bij reuma zijn: Aquassage en Hotstonemassage.

Reacties zijn gesloten.